Lasis - gaivus indiškas jogurtinis gėrimas

Lasis yra natūralaus jogurto gėrimas itin populiarus Indijoje ir kitose pietinės Azijos šalyse

Lasių skoniai ir sudėtis

Pagrindiniai lasių ingredientai yra natūralus jogurtas, šaltas virintas vanduo ir liesas pienas. Natūralaus jogurto gamyboje dažniausiai naudojamas karvės, buivolo arba ožkos pienas. Lasi gėrimas gali būti saldus arba sūrus priklausomai nuo dedamų ingredientų. Labai dažnai lasi gėrimas paskaninamas įvairiais saldžiais vaisiai arba uogomis - bananais, mangais, ananasais, mėlynėmis arba braškėmis. Taip pat gali būti dedama šiek tiek cukraus ir prieskonių. Mėgstantiems aštrius skonius rekomenduojama įberti šiek tiek malto kardamono.

Mangų lasis

Mangų lasis dėl savo gaivumo ir skonio yra vienas populiariausių receptų. Jums reikės prinokusio mango, jogurto, vandens ir šaukšto medaus. Mėgstantiems aštrius skonius rekomenduojama įberti šiek tiek malto kardamono.

Sudėtis:
- didelis prinokęs mangas,
- puodelis natūralaus jogurto, 
- pusė puodelio šalto virinto vandens,
- šaukštas medaus (medų galima pakeisti šaukštu rudojo cukraus),
- žiupsnelis kardamono (mėgstantiems aštrų skonį).

Nurodytus ingredientus sudėkite į kokteilių plaktuvą ir gerai suplakite. Išpilkite į stiklines ir galite ragauti. 

Sūrusis lasis

Sūrus lasi indiškas jogurtinis gėrimas, dar žinomas kaip namkeen lassi, yra gaminamas iš keturių ingredientų - natūralaus jogurto, vandens, kepintų kmynų miltelių ir druskos. Sūrusis lasis labai dažnai papuošiamas mėtos lapeliais.

Sudėtis:
- pusė litro natūralaus jogurto,
- ketvirtis litrošalto virinto vandens,
- arbatinis šaukštelis kepintų kmynų miltelių,
- pusė arbatinio šaukštelio druskos (pageidatutina juodosios druskos),
- norint vėsesnio gėrimo galima įdėti kelis gabaliukus ledo.

Ingredientus sudedame į kokteilų plaktuvą ir gerai suplakame. Išpilstykite į puodelius ir galime papuošti mėtų lapais. 

Bananų lasis

Šis indiškas jogurto gėrimas itin populiarus Lietuvoje.

Sudėtis:
- ketvirtis litro šviežio natūralaus jogurto,
- pusė stiklinės virinto vandens (kambario temperatūros),
- vieno prinokusio banano,
- dvi saujos mėlynių,
- vieno valgomojo šaukšto cukraus (rekomenduojame rudąjį cukrų),
- pusė arbatinio šaukšto kardamono.

Viską sudedame į kokteilių platuvą ir plakame kol bananai ir mėlynės gerai susiplaks.

 

 

 

Grįžti į tinklaraštį